Byt dina luckor


Ett luckbyte är ett snabbt, enkelt och hållbart sätt att förnya ditt gamla Vedumkök – utan att köpa allt nytt. Bra för både plånboken och miljön. Vi hjälper dig att hitta en lösning som passar dig. Självklart kan också bänkskivor, handtag och andra detaljer anpassas till de nya luckorna, till exempel om du byter kulör. Och det går även bra att komplettera med nya skåp om du behöver mer förvaring. Nedan kan du inspireras av fina Vedumkök som genomgått ett luckbyte samt hitta mer information så att du bättre förstår hur ett luckbyte går till.

650x300_Luckbyte.jpg

 

Hitta din lucka

Kulör, trä, laminat eller melamin? Våra luckor finns i flera olika material och uttryck, så att du ska kunna hitta just din lucka. Kanske trivs du bra med exakt det du har idag och behöver enbart byta på grund av slitage, eller så vill du ha något som ger köket en helt ny känsla. Oavsett så hjälper vi dig att hitta rätt. Se alla våra luckor här.

 

Kontakta oss för luckbyte

 

Inspireras av andra

Gör köket till ditt! Det har både Ida och Calle, och Sandra och Andreas gjort. När de båda paren flyttade till sina respektive nya hem så kändes de befintliga Vedumköken inte riktigt som deras. Istället för att byta ut hela köket kontaktade de oss på Vedum för att få hjälp med ett luckbyte. Läs mer om deras hållbara köksrenoveringar genom att klicka på bilderna nedan. 
 

300x300_Hemma_hos_Ida_2.jpg 300x300_Hemma_hos_Sandra.jpg
Ida och Calle – minimalististikt och stilrent Sandra och Andreas – funktionellt och genomtänkt

Luckbyte hos inredaren Amanda Svarfvar

650x300_Hemma_hos_Amanda_Svarfvar_2.jpg

Från åskblått till mellangrått. När Amanda Svarfvar flyttade in i sin första lägenhet i Stockholm visste hon direkt att hon ville förnya köket för att få lägenheten att spegla hennes stil och personlighet. Lösningen blev nya luckor, med en ny kulör - samt utbyte av några detaljer för att få till helheten. Och resultatet blev fantastiskt fint! 

Se fler kök i modern stil här. 

650x300_Hemma_hos_Amanda_Svarfvar.jpg

 

Kontakta oss för luckbyte

 

Hitta din stil

Vårt breda sortiment gör det möjligt att förnya köket utifrån nya drömmar och behov. För att göra det enklare att välja har vi delat upp våra köksmijöer i skandinavisk, klassisk och modern stil. Varje stil har sitt eget distinkta uttryck, men samma höga Vedumkvalitet. Utgå från ditt befintliga kök och hitta sedan den stil som du drömmer om idag. 

Våra tre stilar är tre vägare till samma mål - ditt nya drömkök. I vårt konfiguratorsverktyg kan du enkelt testa vilken stil du är och skapa just din köksdröm baserat på vilken lucka, bänkskiva, kulör och handtag du gillar. OBS! Priset i konfiguratorn är baserat på hela köket, med stommar, men är en bra hjälp på vägen vid ett luckbyte. 

650x300_Ett_kök_tre_stilar.jpg


Testa vår konfigurator för att hitta din stil

 

Vanliga frågor och svar

Går det att byta luckor på alla Vedumkök?

Om du har ett Vedumkök som är från 1989 eller senare så kan du göra ett luckbyte. Kök som är äldre än så har en annan stomme, och är därför inte möjliga att göra ett luckbyte på. 

Kan jag välja vilken lucka som helst?

Du kan välja fritt ut vårt aktuella sortiment av luckor. Dock kan det finnas vissa undantag beroende på hur ditt befintliga kök ser ut.

Kommer handtagen monterade på mina nya luckor?

Handtagen monterar du på egen hand. För att göra det så enkelt som möjligt har vi tagit fram en borrmall som du hittar här. 

Hur fungerar det om jag vill byta till en ny kulör? 

Om du vill uppdatera ditt kök med en ny kulör kommer du inte bara behöva byta ut luckorna, utan även vissa köksdetaljer såsom dekorsidor och passlister. Detta hjälper våra köksinredare till med så att inget missas. 

Kan jag addera nya skåp till mitt gamla kök?

Absolut! Vi hjälper dig att förnya ditt kök utifrån de drömmar och behov du har idag. 

Går det att byta från luckor till lådor? 

Det går att byta från både luckor till lådor, och lådor till luckor. Undantaget är dock skåp i bredd 780 mm.

Hur lång är leveranstiden?

Luckorna levereras efter 6-8 veckor. 

Kan jag montera luckorna på egen hand?

Att byta luckor är relativt enkelt och något du kan göra på egen hand. Om du däremot gärna vill ha hjälp med monteringen kan vi hjälpa dig med tips på hantverkare som är vana vid våra inredningar.