Från skogens grönska till åkrar med havre

– Naturen hittar hem i våra kulörer

Datum:
Mars 2021

Att välja naturnära toner i hemmet är en ihållande trend. För oss på Vedum är det en självklarhet att inspireras av naturen och naturmaterial när nya kulörer tas fram. Bland favoriterna finns skogsgrön, havregul och sandbeige – och nyheten för 2021: linnebeige. I såväl kök, som badrum och tvättstuga har våra kulörer skapat en harmonisk och mjuk känsla.

1170x780_vedum_kulörer2.jpg

Inför 2021 presenterade vi vår nya kulör till kök och badrumsinredningar – linnebeige. En mjuk och naturnära nyans, för hem som suktar efter ett skandinaviskt lugn. Och just de avskalade och naturliga tonerna har blivit något av ett signum för oss. Senaste åren har vi presenterat kulörer så som havregul, skogsgrön och sandbeige. Inspirationen kommer från omgivningarna runt fabriken. All Vedums tidlösa och skandinaviska inredning skapas nämligen där allt började för över hundra år sedan – i orten Vedum:
– Vi på Vedum lever och verkar på den västgötska slätten, och har de här färgerna omkring oss varje dag. Det är skogar, åkrar och ängar som omger vårt kontor och vår fabrik här. Att vi låter oss inspireras av våra omgivningar är självklart! Naturen har en lugnande effekt, och därför dras vi mot kulörer som påminner om den. Men vi gillar också att hitta färger som inspireras av alla vackra tidlösa naturmaterial som linnebeige till exempel. Det är klokt att låta de naturnära kulörerna i hemmet gå ton i ton för att verkligen skapa en harmoni, säger Jenny Andersson, designansvarig på Vedum. 

570x380_vedum_kulörer.jpg

Linnebeige är en mjuk och naturnära kulör, för hem som suktar efter ett skandinaviskt lugn. 

570x380_vedum_kulörer2.jpg

 

570x380_vedum_kulörer3.jpg

Skogsgrön är en rogivande kulör som får oss att slappna av och må bra.

570x380_vedum_kulörer4.jpg

 

1170x380_vedum_kulörer.jpg
570x380_vedum_kulörer5.jpg

Havregul är inspirerat av de åkrar och fält som omger vårt kontor och vår fabrik.   

570x380_vedum_kulörer6.jpg

 

570x380_vedum_kulörer7.jpg

Sandbeige ger en naturlig och varm känsla.

570x380_vedum_kulörer8.jpg

 

570x855_vedum_kulörer3.jpg

 

Vedums kulörer

Våra tretton Vedumkulörer är noga utvalda och består både av gamla klassiker och nya favoriter. 

Självklart är våra färger miljövänliga och utan kadmium och bly.