När badrum och tvättstuga blir ett

Ett vilsamt rum med funktion och harmoni i fokus.

Produkter i bild:
Badrum Free 615 och tvättstuga Maja i kulören sandbeige
Datum:
September 2023

Är det möjligt att skapa en vacker och välkomnade kombination av badrum och tvättstuga i ett? Det har vi utforskat i höstens inspirationsmiljö med badrumsserien Free. Här möts sandbeige, solgula och blåa toner i en avskalad men modern atmosfär – dessutom ryms både smart förvaring och tvättstuga.

1170x780-Vedum-Höstinspiration-Free-3.jpg

I vår nya miljö möts sandbeige, solgula och blåa toner i en avskalad men modern atmosfär.

Att inreda ett badrum är inte alltid helt enkelt. Ytan är ofta begränsad och på få kvadratmeter ska mycket rymmas. Handfat, toalettstol, dusch eller badkar, belysning – och dessutom gärna gott om förvaring och kanske till och med en tvättmaskin. Vår nya badrumsmiljö med en sandbeige möbel från badrumsserien Free är framtagen för att matcha hela badrummets förutsättningar.

– Vi har kombinerat ett badrum med tvättstuga för att visa att man faktiskt kan förverkliga sina drömmar om ett vackert, välkomnande badrum med praktiska funktioner även på en begränsad yta. Men det gäller att tänka smart så man utnyttjar sina kvadratmeter på bästa sätt, som genom att bygga förvaring på höjden till exempel, säger Jenny Andersson designansvarig på Vedum.

1170x780-Vedum-Höstinspiration-Free-2.jpg

Här skapar designvalen en somrig känsla att njuta av året om – och luckan Maja i sandbeige binder samman allt i en ljus och lugn helhet.

570x855-Vedum-Höstinspiration-Free-2.jpg

Den praktiska tvätthörnan får plats utan att vi har kompromissat med badrummets öppna och vilsamma uttryck.

570x855-Vedum-Höstinspiration-Free-7.jpg

Laminatbänkskivan Beige Belmot funkar lika bra med den sandbeiga Veduminredningen som den ljusblåa väggen.

Inredningsåret har präglats av naturnära toner i såväl badrum som kök. Under hösten är det harmoniska uttrycket fortfarande närvarande – en bas av lugna toner, trä och mjuka former hjälper till att skapa ett tidlöst badrum. Men för att få till en personlig touch finns det skäl att våga gå utanför ramarna. Vår designansvarig spår att vi kommer se fler kulörstarka badrum under 2023 och framåt.

– Vi ser mer och mer färg i badrummen och det känns fint. Stavformade kakelplattor i vackra färger livar upp ett badrum och stora stenliknande plattor skapar en lyxig och taktil känsla. Badrummet piffas med fördel upp genom detaljer som runda speglar, skön belysning, vackra krokar och smart förvaring. Vill man färgsätta på ett enkelt men effektfullt sätt tycker jag man ska satsa på badrumsdetaljer i en lite mer vågad accentfärg, säger Jenny Andersson.

570x855-Vedum-Höstinspiration-Free-5.jpg

Förvaring är A och O för att hålla ordning i badrum och tvättstuga.

570x855-Vedum-Höstinspiration-Free-3.jpg

I tvätthörnan används öppna hyllor med plats för vackra detaljer och sådant du använder ofta, och skåp för att dölja annat.

570x855-Vedum-Höstinspiration-Free-6.jpg

Den sandbeiga luckan Maja i kombination med handtag 31014 Anemon cc 128 i krom ger ett stilrent uttryck.

570x855-Vedum-Höstinspiration-Free-4.jpg

Badrumsdetaljer i en vågad accentfärg, såsom blå, är ett enkelt och effektfullt sätt att färgsätta rummet.

1170x780-Vedum-Höstinspiration-Free-4.jpg

Trots en begränsad yta finns det gott om plats för hela familjens bestyr och behov i detta välkomnande badrum.