Vedums Mezzo vald till årets badrum av ELLE

”En badrumsserie med en helt egen röst”

Produkter i bild:
Mezzo
Datum:
Mars 2018

Badrumsserien Mezzo, designad för Vedum av Jesper Ståhl, har vunnit ELLE Decoration Swedish Design Awards som årets badrum. 
      – Nyckeln till våra framgångar är att vi tar till oss influenser utifrån och sedan gör något helt eget av dem, säger Vedums marknadschef Marianne Färlin.

Vedum har tidigare fått ELLE Decoration Swedish Design Awards för badrumsserien Art. Nu har även Mezzo, som lanserades 2017, fått det fina priset med motiveringen: 

Omsorgsfull produktutveckling in i minsta detalj ligger bakom denna badrumsinredning som kombinerar estetik med funktion.

   Marianne Färlin ser utmärkelsen som ett resultat av Vedums designstrategi:
      – Vi följer aktuella trender och tolkar dem enligt Vedums varumärke, så att det blir något unikt och personligt som håller över tid, säger hon.
   Namnet Mezzo är hämtat från musikvärlden och syftar på seriens balans mellan ytterligheter och fokus på det väsentliga. Tvättstället utmärks av den markerade kanten och är generöst men samtidigt lättplacerat, eftersom djupet är lite mindre än vanligt. Till serien finns även luckan Line med dynamiska snedfrästa spår. 
      – Med Mezzo har Jesper Ståhl i samarbete med våra produktutvecklare lyckats föra samman våra olika värden. 
Design och personlighet, men också funktion och användbarhet. Resultatet är en serie med en helt egen röst, säger Marianne Färlin. 

ELLE_EDSDA_1170x780_2018_tvattstall.jpg

Generöst och samtidigt lättplacerat, eftersom djupet är lite mindre än vanligt. 

 

ELLE_EDSDA_570x855_2018_lada.jpg

Lådan med prylfack och belysning gör det enkelt att hitta det du letar efter.

ELLE_EDSDA_570x855_2018_tvattstall.jpg

Till serien finns också luckan Line med dynamiska snedfrästa spår.

 

Mezzo - badrumsserie med en egen röst. Klar. Tydlig. Stolt.

Design Jesper Ståhl

”När jag designade badrumsserien Mezzo ville jag hitta en form som uttrycker själva kärnan i vad ett tvättställ är. Det handlade inte om att ta ut svängarna och vara spektakulär eller nöja sig med det basala, utan att finna en väg däremellan. Namnet Mezzo kom naturligt, eftersom det inom musiken syftar just på balansen mellan högt och lågt. En medelväg som ofta är den svåraste att hitta och står för ett helt eget uttryck. Det som utmärker tvättstället är den markerade kanten, som är inspirerad av formen på en porslinskopp, och att jag började med de små formaten och arbetade mig uppåt. Det har gjort att symmetrin och linjerna håller ihop på ett fint sätt. Tvättställen är generösa men ändå lättplacerade, eftersom jag valt att göra dem lite grundare än vanligt. Till tvättstället designade jag också luckan Line med snedfrästa spår som skapar ett dynamiskt uttryck. Mezzo har blivit en badrumsserie med en helt egen ton och röst. Klar, tydlig och stolt.”

ELLE_EDSDA_1170x780_2018_helamezzo930.jpg

Ett harmoniskt badrum med stark rumskänsla. Här har hemmets skönaste rum fått ta rejält med utrymme och blivit en rofylld plats med varma gröna färgtoner, tidlösa naturmaterial och klassiska referenser. Till det kommer den runda spegeln med dekorativ LED-ljuskant. Lådan med prylfack och belysning gör det enkelt att hitta det du letar efter.
 

Spegel rund med ljuskant 900 mm  |  Mezzo tvättställspaket 930 mm  |  Line med pushöppning  |  Antikgrå

26.090:-
 

Se mer av den här miljön

ELLE_EDSDA_1170x780_2018_mezzo630.jpg

Klassiska materialval. Inredning och väggar i en mörk ton som gör att badrummet känns ombonat. Massor av skräddarsydd förvaring, inte minst för alla de där småsakerna du vill hålla ordning på. Och som pricken över i:et – spegelskåpet Premium är som ett smycke i rummet. Helheten blir ett sobert, gediget och tidlöst badrum. 
 

Spegelskåp Premium 600 mm  |  Mezzo tvättställspaket 630 mm  |  Line med pushöppning  |  Mellangrå

25.968:-
 

Se mer av den här miljön

ELLE_EDSDA_1170x780_2018_mezzo530.jpg

Ett litet och lekfullt badrum i behagliga, brända toner. Färgstarkt på ett lugnt och nedtonat sätt. Seriens minsta tvättställ är lite grundare än vad som är vanligt och mycket lätt att placera även i små utrymmen, utan att det ger avkall på varken designen eller funktionen. Underskåpet har lådor och det halvhöga skåpet med spegel har både öppen och dold förvaring.
 

Spegel på väggplatta 500 mm  |  Belysning Nite LED 305 krom  |  Mezzo tvättställspaket 530 mm med knopp  |  59032 krom  |  Soft persika

15.636:-
 

Se mer av den här miljön

ELLE_EDSDA_1170x780_2018_mezzo1230.jpg

Ett badrum där det finns plats för flera. Det praktiska dubbeltvättstället är relativt kompakt och är lätt att placera. Sidoförvaringen ger en trevlig rumskänsla som förstärks av färgvalen. Här har vi valt toner som går i lugnt sandbeige och antikgrått, kombinerat med ett lite överraskande blått golv. Kaklet stannar på halva väggen för att skapa variation och dynamik. Välkommen in till hela familjen!
 

Spegel på väggplatta 1200 mm  |  Belysning Nite LED 305 krom  |  Mezzo tvättställspaket 1230 mm  |  Soft med pushöppning  |  Sandbeige

31.316:-
 

Se mer av den här miljön