Så skapar du en röd tråd i hela hemmet

5 tips från Vedum

Datum:
Augusti 2023

Ett hem i samklang, där materialval, design och kulörer går som en röd tråd – från köket och badrummet till hallen, tvättstugan och barnrummet. Ta del av våra fem bästa tips för ett enhetligt hem.

 

1170x780-Vedum-Hela-hemmet-Kök-06.jpg

 

– Vi vill göra det enklare att skapa ett enhetligt hem, där helheten känns genomtänkt och behaglig. När till exempel köksluckorna hittar in i hallen, materialvalen från hallen återkommer i kontoret och kulörerna i badrummet återfinns i flera av hemmets rum – då uppstår samklang. Vi vill inspirera fler att låna influenser från det egna hemmet, och inreda med harmoni i fokus, säger vår designansvarig Jenny Andersson.

Årets Vedumnyheter för hela hemmet präglas av ett sobert lugn, och knyts samman med matchande färg- och materialval. Tidlösa luckor, taktila bänkskivor och mörka träslag återkommer, liksom jordnära nyanser av vitt och grönt.
– Vi vill visa att det fungerar fint att kombinera flera olika material och stilar med varandra, så länge det görs på ett genomtänkt sätt. De flesta av oss renoverar ju inte alla rum samtidigt, så det lönar sig ofta att välja design från en aktör med ett stort sortiment som står sig över tid. Tänk inredning som håller i generationer, men som går att uppdatera med nya färger eller luckor i takt med att trender och livet förändras, säger Jenny Andersson.

Nedan listar Jenny sina bästa tips på hur den röda tråden skapas i hemmet.

1170x780-Vedum-Badrum-2023-06.jpg

Vi vill inspirera fler att låna influenser från det egna hemmet, och inreda med harmoni i fokus, säger vår designansvarig Jenny Andersson. 

1. Knyt ihop flera rum med färg
Färgmässigt är det fortfarande jordnära och sobra kulörer som är i fokus just nu. Vedums omtyckta lucka Edit visas i flera nya miljöer, bland annat i kulörerna skogsgrön, dimgrön och i årets nyhet naturvit. De kan användas var för sig eller tillsammans, och blir ett effektfullt sätt att binda ihop flera rum med varandra. En av de nya badrumsmiljöerna har inspirerats av naturen – här matchas Zone i dimgrön med himmelsblå väggar, som hämtat från sommarens vackraste dagar.

570x855-Vedum-Badrum-2023-11.jpg

Vår kulör dimgrön syns i flera av våra nya miljöer, bland annat detta badrum med serien Zone. 

570x855-Vedum-hela-hemmet-Hall-01.jpg

Även i hallen återkommer det dimgröna, både på inredningen och på väggarna. Det skapar ett harmoniskt lugn.

2. Låt samma träslag gå igen
Mörka träslag är verkligen på tapeten i år. I flera av Vedums miljöer får de jordnära kulörerna sällskap av luckan Molly i valnöt, en elegant kombination som skapar dynamik och som passar lika bra som sittbänk i köket, som dressingroom i sovrummet eller som sideboard i hallen.

1170x780-Vedum-Hela-hemmet-Kök-03.jpg

Luckan Molly i valnöt passar lika bra i köket som i dressingroomet och hallen. 

570x855-Vedum-hela-hemmet-Hall-05.jpg

 

570x855-Vedum-Hela-Hemmet-04.jpg

 

3. Återanvänd bänkskivan i flera rum – eller som toppskiva på skåp och sittbänkar 
Att låta bänkskivan från köket gå igen i flera rum är också ett smart sätt att skapa enhetlighet på. För årets nyheter från Vedum är det laminatbänkskivan Ipanema vit som bidrar till den sammanhängande känslan, och vi hittar den i såväl kök som hall och tvättstuga. Men en bänkskiva har även fler användningsområden – tack vare sina slitstarka egenskaper återkommer Ipanema vit även som toppskiva i vitrinskåpet i köket, på sideboarden i hallen och på sittbänkarna med förvaring i köket och tvättstugan. 

570x855-Vedum-Hela-hemmet-Kök-05.jpg

Att låta en bänkskiva gå igen i flera rum är ett smart sätt att skapa enhetlighet på.

570x855-Vedum-Hela-hemmet-Kök-02.jpg

För årets nyheter är det laminatbänkskivan Ipanema vit som bidrar till den sammanhängande känslan.

1170x780-Vedum-hela-hemmet-tvättstuga-01.jpg

I tvättstugan används bänkskivan även som toppskiva på sittbänken.

4. Skapa harmoni med platsbyggd förvaring och likadana luckor 
Genom att skräddarsy inredningen efter rummets utformning skapas känslan av platsbyggd förvaring, något som direkt bidrar till ett lugnt och harmoniskt hem. Med Vedums stommar som grund kan du dessutom inreda med matchande luckor i hemmets alla rum!

1170x780-Vedum-Hela-hemmet-Barnrum-01.jpg

Luckan Edit i vår nya kulör naturvit återkommer i såväl barnrum som badrum och kök. 

570x855-Vedum-Hela-Hemmet-03.jpg

 

570x855-Vedum-Hela-Hemmet-02.jpg
1170x780-Vedum-Hela-hemmet-Hall-01.jpg

I den välkomnande hallen används luckan Edit i kulören dimgrön.

5. Snabb uppgradering med matchande handtag och knoppar
Att byta handtag eller knoppar är ett välanvänt sätt att uppgradera hemmet utan att göra en totalrenovering. Det är även ett av de enklaste knepen för att snabbt skapa en harmonisk helhetskänsla i hemmet. För om du ändå ska byta handtag och knoppar i ett rum – varför inte passa på att göra det i flera? I flera av årets miljöer från Vedum hittar vi handtaget 59006 Akleja cc 128, en tidlös skönhet som gör sig lika bra i barnrummet och hallen som i badrummet och köket. Den subtila kombinationen av brunt läder och elegant krom smälter in fint oavsett kulör på luckorna, och ger samtidigt en klassisk touch till dina skåp och lådor.

570x855-Vedum-Badrum-Mezzo-Frame-630.jpg

Att byta handtag eller knoppar är ett välanvänt sätt att uppgradera hemma utan att göra en totalrenovering.

570x855-Vedum-Hela-Hemmet-01.jpg

 

1170x780-Vedum-Hela-Hemmet-01.jpg

Det tidlösa handtaget Akleja gör sig lika bra i hela hemmet. Här på vårt skogsgröna vitrinskåp i köket.