Så binder du en bukett

DIY-tips med Linda Hansson @arstidensbasta

Datum:
Oktober 2020

Att göra en bukett är enklare än du tror. Floristen Linda Hansson @arstidensbasta inspirerar dagligen med sina magiska kreationer och hjälper även andra att lyckas med sina blommor. När hon hälsade på oss i vårt nya kök Moa linnebiege här i Vedum passade vi på att fråga om hennes bästa tips för en fin bukett. 

 
1170x780_DIY-Så-binder-du-en-bukett-Vedum.jpg

Variera mera!
Tänk på att variera form och storlek när du väljer vilka blommor du vill använda dig av i din bukett. Det gör att buketten blir mer levande och ger en fin känsla. Linda använder sig alltid av minst en rund lugn form, för att sedan ha något riktigt spretigt och smått.

 

570x855_DIY-Så-binder-du-en-bukett-Vedum2.jpg
570x855_DIY-Så-binder-du-en-bukett-Vedum.jpg

Var stadig på handen
När du har valt blommor är det dags att börja bygga din bukett. Håll med stadig hand och lägg stjälkarna i spiralform i handen. På så sätt håller sig blommorna på sin plats i buketten. Titta med jämna mellanrum så att buketten ser fin ut ovanifrån. 

 

 

570x855_Dofta-pa-vedum-Linda-Hansson4.jpg
570x855_Dofta-pa-vedum-Linda-Hansson3.jpg

Bind rätt
När du är nöjd med din bukett är det dags att binda ihop den. Börja med att identifiera bindstället. Det är där stjälkarna möts i en spiralform. Bind sedan runt vid bindstället med ett kraftigt snöre. Tänk också på att aldrig ha något blad eller liknande i bindstället. Rena stjälkar är bäst!

 

 

1170x780_Dofta-pa-vedum-Linda-Hansson.jpg

Njut av din bukett! 
Placera din bukett någonstans i ditt hem där du kan se den varje dag, eller ge bort den till någon i din närhet så att de kan få njuta av blommorna, och din nya förmåga. När du väl kommit igång med att binda dina egna buketter kommer du bara vilja fortsätta! Om du blir extra nöjd med någon av dina buketter kan du även torka den för att förlänga dess livslängd. Tänk då på att inte vänta för länge med att torka dina blommor. Färska, fina och felfria blommor är bäst!

 

 

570x855_Dofta-pa-vedum-Linda-Hansson5.jpg

 

Mer om Linda
Linda Hansson är florist och bor tillsammans med sin familj i Dalarna. Linda driver det fantastiska instagramkontot @arstidensbasta där hon dagligen inspirerar med blomster och fantastiska kreationer. Hennes hem är till bredden fyllt med blommor, värme, omtanke - och ett ljuvligt Vedumkök. Se mer av det här. 

Köksfakta
Luckan Moa i kulören linnebeige. 
Bänkskiva och stänkskydd: Kompositsten Moorland fog 
Handtag: 31114 Havtorn Ø10 svart lättrat, 31221 Havtorn cc 160 svart lättrat och 31224 Havtorn cc 2x589 svart lättrat.