Här är badrumstrenderna 2021!

Datum:
Mars 2021

Hur ser badrumstrenderna ut under året? I fokus står ett möblerat rum för egentid, avkoppling och reflektion – med praktisk förvaring och naturliga material. Bland våra badrumsnyheter för 2021 syns en tydlig röd tråd, där det ombonade och möblerade tar plats.

Badrummet. Ett rum som har gått från ett anonymt och praktiskt inslag i hemmet, till att bli en plats för återhämtning och avslappning. Allt fler eftersöker en möblerad känsla och handplockade, smarta detaljer. När vi tidigare i år lanserade en uppdatering av den prisbelönta badrumsserien Mezzo låg fokus på just den inredda känslan, att ge serien en efterlängtad inramning som gör möbeln till något mer än en vanlig badrumsinredning.
– Det känns nästan lite snävt att kalla badrum för badrum. Rummet har fått en så viktig roll i den moderna människans liv. Det är här vi tar hand om oss, avslutar dagen med en vårdande rutin eller tar ett avslappnande bad. Många av våra kunder vittnar om att badrummet har blivit så mycket mer – ett rum för kontemplation och återhämtning, säger Jenny Andersson, designansvarig på Vedum.

570x855_Badrumsnyheter_Vedum_Soprano_Mezzo5.jpg

Vår prisbelönta serie Mezzo har under våren uppdaterats och fått en inramning som förstärker möbelkänslan. 

570x855_Badrumsnyheter_Vedum_Soprano_Mezzo6.jpg

När badrummet spelar allt större roll i våra liv ökar också behovet av praktiska lösningar. Väggskåp som erbjuder massor av smart förvaring, och öppna, inspirerande vägghyllor som både påminner oss om våra favoriter i badrumsskåpet, men ger oss också möjlighet att inreda vackert. Därtill tar speglarna allt större plats. I nya former, och med skräddarsydd belysning, blir speglarna en detalj som höjer känslan i hela rummet. Nyheten Grann, den kvadratiska spegeln med mjuka, rundade hörn är Vedums svar på trenden.

570x855_Badrumstrender_Vedum_2021_2.jpg

Speglar höjer känslan i hela rummet. Vår spegel Grann med mjuka, rundade hörn är en av årets nyheter. 

570x855_Anno_Sandbeige_0.jpg

Att kombinera öppen och dold förvaring är både praktiskt och snyggt. Inspirerande vägghyllor med handplockade detaljer och favoritprodukter ger badrummet en mer inredd och personlig känsla. 

1170x780_Badrumstrender_Vedum_2021.jpg

Vi ser allt fler lugnande detaljer i badrummet, allt från mjuka, naturliga material till små ljuskällor och doftpinnar.

Att badrummet idag är synonymt med avkoppling är något som vår samarbetspartner, Trend-Stefan håller med om:
– 2020 blev året när vi såg nya funktioner av våra hem. Köket blev arbetsplats, vardagsrummet blev en digital cocktailsalong över Zoom och hallen ett litet postkontor. Vi ser också att badrummet verkligen har kommit att bli en plats för återhämtning och njutning! Den tydligaste trenden för badrummet just nu är det fristående badkaret, vilket verkligen visar att vi söker efter en stunds lugn och ro. Och det märks i våra sökfält! Sökningar på fristående badkar på Pinterest har ökat med 145% under 2020. Idag är själva ritualen så viktig, att vi vill göra den i en avslappnande miljö, konstaterar trendspanaren Stefan Nilsson.

570x855_Badrumstrender_Vedum_2021.jpg

Fem snabba trender i badrummet 2021:

Möblera mera!
Vi vill skapa utrymme för reflektion, och gärna kunna slå oss ner en stund och reflektera över dagen i lugn och ro.

Förvaring uppåt väggarna!
Vägghyllor och öppen förvaring är en ny favorit i badrummet. Vi vill få plats med allt från handplockade detaljer till favoritkrämen.

Ta i sten!
Matta, stenlika material dominerar i badrummet i år. Förutom att de är enkla att rengöra och möter upp nya behov av god hygien, så är de dessutom vackra och skänker en fridfull känsla. Välj heltäckande tvättställ i svepande former eller ovanpåliggande och seminedfällda tvättställ med topplatta för att skapa en skön känsla i badrummet.

Möbelkänsla – ja tack!
Allt fler eftersöker mer möbelkänsla i badrummet. Detaljerna som gör skillnad är inramning och ben som skapar en ombonad känsla. Gärna badrumsinredning och detaljer som går ton i ton med rummets kulörer.

Återhämtning är A och O!
Badrummet har blivit den plats i hemmet dit många söker sig för att ha en stunds egentid, ta hand om sig och vårda både det inre och det yttre. Därför ser vi allt fler lugnande detaljer i badrummet, allt från mjuka, naturliga material till små ljuskällor och doftpinnar.