6 trendiga köksöar - inspiration till ditt kök

Datum:
November 2022

I mitten av hemmets hjärta står den – köksön. En möbel som blir alltmer populär och självklar i de svenska hemmen. Här presenterar Vedum Kök & Bad sex trendiga och praktiska köksöar från det aktuella sortimentet. Några modeller har sittplatser och kan användas som matbord, andra har spis och ger möjlighet att laga mat. Oavsett vilken modell du väljer kan du vara säker på att få extra arbetsyta och massor av förvaring.

 

Köket är ofta hemmets viktigaste rum. Här ryms samvaron och umgänget, läxläsning, matlagning, hemmakontoret och pysslet. För många har köksön blivit den perfekta vännen i ett levande kök. Och den går att variera i det oändliga. Med eller utan sittplatser, med dold förvaring eller öppna hyllor, med inbyggd fläkt och häll, samt med eller utan diskho.

Vedum köksö havregul moodboard

De praktiska lösningarna för köksöar är många. Dessutom är de otaliga designmöjligheterna pricken över i:et för den som gillar det personliga hemmet. Valet av kulör, material och knoppar och handtag gör stor skillnad för rummet.

– Vi ser allt oftare hur köksön ersätter den traditionella matplatsen i de kök som vi ritar. Den är vacker – och ger massor av extra förvaring och arbetsyta. Och vem kan motstå ett vackert inslag som dessutom kan uppfylla så många önskemål på en och samma gång, säger Jenny Andersson, designansvarig på Vedum. 

Köket blir helt enkelt mer praktiskt, snyggare och mer socialt med en köksö. Hos svenska Vedum Kök & Bad har intresset för köksöar ökat stort de senaste åren, och alternativen i Vedums sortiment är många. Här har vi samlat sex av våra mest populära modeller, i olika storlekar och färger. Vilken blir din favorit? 

Köksö med rundad kant från Vedum

Från och med i år går det även att få en bänkskiva med rundade hörn till alla köksöar – en efterlängtad nyhet och perfekt för familjen med små barn hemma!  

Grön köksö från Vedum med lucka Edit

 

1. Maja Havregul – En rymlig köksö som är full av funktioner

I denna köksmiljö med luckan Maja i havregul hittar vi en stor köksö med flera funktioner: spishäll med inbyggd fläkt, diskho och diskmaskin. En naturlig samlingsplats för gemensam matlagning och härliga middagar.

Gul köksö från Vedum med lucka Maja

Den stora köksön med luckan Maja i havregul har allt du behöver: spishäll, inbyggd fläkt, diskho, diskmaskin, lådor och arbetsyta. Se mer av Maja havregul här.

2. Edit i dimgrön – En vacker och praktisk köksö med två sittplatser

I köksmiljön med luckan Edit i dimgrön finner vi en rymlig köksö med två sittplatser, en bänkskiva med mycket arbetsyta och rundade former. Här ger öppna hyllor en vacker förvaring, och den framdragna sockeln ger köksön en platsbyggd känsla.  

Dimgrön köksö från Vedum med lucka Edit

Köksön med luckan Edit i dimgrön kan användas som matbord för två personer. Se mer av Edit dimgrön här.

3. Moa i linnebeige – En beige köksö för ett litet kök

En liten köksö som gör stor nytta. Köksön med luckan Moa i linnebeige kompletterar köket med praktisk avställningsyta och mer förvaring. Här blir knoppar till praktiska krokar på köksöns sida. Vackert i sin enkelhet – och perfekt för det mindre köket.

Beige köksö från Vedum med lucka Moa

Letar du efter en köksö till ett litet kök? Då är köksön med luckan Moa i linnebeige ett bra val. Se mer av Moa linnebeige här.

4. Molly i vitpigmenterad ekEn social köksö med fyra sittplatser

Dags att tänka nytt! I denna köksmiljö möts man av en stor köksö i två nivåer – snacka om smart! Här finns både plats för att förbereda middagen och äta den, tack vare att en del av köksön fungerar som ett matbord med fyra sittplatser. Allt präglas av en avskalad och nordisk träkänsla, som ger rummet (och köksön!) ett välkommet lugn.

Köksö i trä från Vedum med lucka Molly

Ett bra exempel på köksö som även kan användas som matplats för upp till fyra personer. Se mer av Molly vitpigmenterad ek här. 

5. Ester i vitpigmenterad ek – En sober köksö som blir kökets mittpunkt

I en av Vedums senaste köksmiljöer finns denna köksö med två sittplatser. Köksmiljön bygger på luckan Ester i vitpigmenterad ek och fungerar även som matplats. I köksön är bänkskivan och sidorna djupare än förvaringen undertill, vilket skapar gott om sittutrymme. Perfekt för den som vill äta sin frukost vid köksön!

Köksö i trä från Vedum med lucka Ester

En köksö med två sittplatser och träkänsla i vitpigmenterad ek. Se mer av Ester vitpigmenterad ek här.

6. Maja i mellangrå – En grå köksö med väldesignad möbelkänsla

Köksön som står stadigt på egna ben, det möter vi i Vedums mellangrå köksmiljö med luckan Maja. En köksö som är utmärkt att komplettera befintliga kök med, och som kan varieras i såväl kulör som utformning. Den diskreta förvaringen maxas här med utdragbara lådor.

Grå köksö från Vedum med lucka Maja

En mellangrå köksö med lådor för dold förvaring. Se mer av Maja mellangrå här. 

570x855_Vedum_Köksö_.jpg

 

Svensktillverkade köksöar

  • Väljer du en köksö från Vedum kan du vara säker på att få en köksö som är producerad i Sverige. Alla våra köksöar tillverkas nämligen i vår fabrik i det lilla västgötska samhället Vedum. Så har det varit sedan starten 1919 och så kommer det att fortsätta att vara i många år framöver.

 

Så gör du för att beställa en köksö från Vedum

  • Testa gärna att skapa din egen köksö i vårt designverktyg för köksöar. Konfiguratorn innehåller ett urval av Vedums stora sortiment, men kan ändå ge dig bra inspiration till vilken typ av lucka, bänkskiva eller kulör som du är ute efter. (Verktyget är gratis att använda och du förbinder dig inte till något.) 
  • När du är klar kan du välja att skicka en offertförfrågan och bli kontaktad av en av våra köksinredare, eller ta med dig dina val till en av våra utställningar. Här kan du prata med våra erfarna köksinredare och får hjälp att skräddarsy dina val, så att din köksö blir precis som du har tänkt dig! 

 

Läs mer – tips från Vedum